8 redenen waarom je als ondernemer moet sporten

Als ondernemer of zzp’er moet je fit blijven. Zeker als zzp’er, want als je dan ziek wordt, komt er geen geld in het laatje.

Fit en gezond zijn is niet alleen belangrijk op fysiek vlak, mentaal is het misschien nóg wel belangrijker. Het sporten verbetert je motivatie, concentratie, je humeur en je uithoudingsvermogen als ondernemer.

 

Hieronder de 8 redenen waarom je als ondernemer zou moeten sporten:

 

  1. Van sporten krijg je energie. En met meer energie krijg je meer gedaan op een dag.

 

  1. Sporten maakt je gelukkig. Door regelmatig te bewegen, maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een hormoon dat jou geluksgevoel geeft. Hier word je niet alleen vrolijk van, je hebt ook net wat meer overtuigingskracht om die opdracht binnen te halen.

 

  1. Vaak sporten zorgt voor zelfvertrouwen. Aangezien dat jij het visitekaartje bent van het bedrijf is dit een groot voordeel. Als jij je goed in je vel voelt, breng je dat ook over naar de klant.

 

  1. Je slaapt beter door te sporten. Door even goed te zweten, voert je lichaam naast vocht ook veel stresshormonen af waardoor je beter slaapt. En een uitgeruste ondernemer maakt betere beslissingen.

 

  1. Je kan kiezen wanneer je sport. Als ondernemer heb je het voordeel dat je ervoor kan kiezen om tussen de middag even te sporten. Door even afstand te nemen van je werk, zal je zien dat je creatiever wordt en in oplossingen gaat denken. Sporten is dus ideaal als je ergens mee bent vastgelopen.

 

  1. Je kan je beter concentreren. Door te sporten maak je bepaalde hormonen aan die na de inspanning actief blijven in je hersenen. Hierdoor is je concentratie sterker en krijg je veel meer gedaan.

 

  1. Ideale manier om te netwerken. Door je aan te sluiten bij een sportclub leer je nieuwe mensen kennen. Elke kans om jouw netwerk te vergroten, is mooi meegenomen. Dat lidmaatschap betaalt zich vanzelf wel terug.

 

  1. Sporten is goed voor de gezondheid. Wat fysieke inspanningen leveren helpt tegen diabetes, hart- en vaatziekten etc. Met een gezonde levensstijl kan jij dus langer blijven doorgaan met je onderneming.

 

 

Overtuigd? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *