Beslissingen nemen

We hebben allemaal wel een beeld van wat we noemen “een ideaal leven”. De inhoud ervan is voor iedereen anders.

Toch zijn we vaak beland in een ratrace die we maar niet kunnen stoppen Althans, zo lijkt het voor de meeste van ons zo. En dat terwijl we eigenlijk wel een keuze hebben.

 

We hebben altijd een keuze waar we naartoe willen, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Alle randvoorwaarden die er volgens jou moeten zijn om daar naartoe te kunnen, is vaak een excuus. Want we zijn angstig voor de resultaten van de keuzes die we maken. We denken dat er geen weg meer terug is. Ook dit is fout. We kunnen wel opnieuw een keuze maken hierin. Misschien een beetje anders dan ervoor, maar je kan opnieuw in dezelfde richting wandelen als toen.

 

Keuzes maken is iets moedig, zeker als dat veranderingen teweegbrengen. We moeten uit onze comfortzone stappen om een bepaalde beslissing te maken. En daar wringt vaak het schoentje. Die comfortzone is zodanig comfortabel dat we er graag inblijven. Maar in je comfortzone blijven en niet jouw ideale leven achternagaan, zal je in een middelmatigheid van het leven houden en zal je levensvreugde doen afnemen.

 

Als we achter ons ideale leven willen gaan, moeten we de beste versie van onszelf creëren. Hiermee zullen we niet enkel onszelf dienen, maar ook onze partner, familie en de maatschappij op zich.

Als ik het heb over de beste versie van jezelf, heb ik niet over het feit dat je een engel moet zijn dat niks verkeerd doet maar alles perfect. We maken nog steeds fouten en we zullen nog steeds de mist ingaan. Dat is nu eenmaal wat het is om mens te zijn.

 

Wat kan je doen om de beste versie van jezelf te worden?

 

 1. Jouw doel vinden: waarom ben jij hier?
 2. Als je jouw doel hebt gevonden, ga dan even zitten en maak een plan op welke manier je achter jouw doel gaat.
 3. Ga jouw doel achterna met alles wat je in je hebt en laat niets of niemand jou tegenhouden om dit doel te bereiken.
 4. Wees niet te realistisch. Ik zeg niet dat je iets stoms moet doen, maar waar jij over droomt kan soms gek of onrealistisch lijken voor anderen. Laat dat jou niet stoppen.
  Veel mensen waren onrealistisch: Henry Ford, de gebroeders Wright, Thomas Edison, Steve Jobs enzovoort.
  Deze manier van onafhankelijk denken zal voor veel weerstand zorgen. Maar onafhankelijk denken is heel belangrijk in het creëren van de beste versie van jezelf. Soms moeten we een eenzaam pad bewandelen als we een bovengemiddeld bestaan willen leiden. Er zullen mensen zijn die jou zullen bekritiseren, maar dat hoort er nu eenmaal in je tocht daarnaartoe.
 5. Durf groots te dromen want wat is er anders het alternatief?
  Als we niet dromen, wat hebben we dan anders nog? Moeten we dan maar gewoon alles nemen zoals het is? Gewoon gaan voor wat sociaal en maatschappelijk aanvaard is? Neen, we moeten onze verantwoordelijkheid nemen en gaan voor wat we willen. Want als je 80 jaar bent, wil je in de spiegel kijken en tegen jezelf kunnen zeggen dat je ervoor bent gegaan.

 

The Past is Present

The Future is Now

 

Alles wat je nu ervaart, is het resultaat van je (non-)acties in het verleden.

 

Alle beslissingen die jij vandaag neemt,

Alle acties die jij vandaag onderneemt,

Zal jouw toekomst creëren.

 

Waar kies jij voor vandaag?

 

Veel succes!

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *