Informatie is waardeloos als je er niets mee doet

In principe weten we heel veel over hoe we gezond moeten leven zonder hiervoor gestudeerd te hebben. Toch slagen er veel mensen niet in om effectief gezonder te gaan leven, ondanks dat ze elk jaar goede voornemens maken om er daadwerkelijk iets aan te gaan doen.

Het probleem is niet dat we informatie missen, ook al denken we vaak van wel. We denken vaak dat we een gouden informatie missen die ons leven zal veranderen.

 

We moeten beseffen dat we de meeste informatie al hebben of toch op z’n minst online kunnen vinden. Op het internet staan er boordevol informatie van hoe je gezond kunt leven. En ik ben ervan overtuigd dat veel zaken die er online staan ook echt werken. Maar helaas zijn het de mensen die niet werken waardoor ze ook geen resultaten behalen.

 

Er gaapt een groot gat tussen iets weten en iets leven. Met weten ben je niks als je het niet daadwerkelijk leeft. Je moet alle informatie die je hebt, omzetten in actie om tot resultaat te komen. Niet voor een week, niet voor een maand, maar je hele leven lang. En je kan gezond ouder worden zonder jezelf veel te moeten ontzeggen. Het gaat erom in welke mate je van bepaalde voedingsstoffen tot je neemt en in hoeverre je lichamelijk voldoende actief bent zonder dat je jezelf elke dag uit te moeten sloven in een fitnesscentrum.

 

Noteer voor jezelf welke zaken je weet dat je zou moeten doen maar het niet doet. Wees hier heel eerlijk in naar jezelf toe. En maak van “zou moeten” naar “moeten” zodat je daadwerkelijk actie onderneemt. Want iedereen kan gezond leven, ook jij. En heb je extra coaching nodig, dan zijn we er voor jou.

 

Heel veel succes gewenst!

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *