Je doelstelling behalen met de juiste mindset

In februari 2017 ben ik met de hulp van Dr. Erik Mertens opgestart in een kleine studio op de 2de verdieping in Wilrijk, volledig verstopt vanuit het straatbeeld. Aangezien de studio niet zichtbaar was langs de buitenkant, heb ik serieus geïnvesteerd in een goede website zodat de mensen ons toch nog konden vinden.

Ik heb onlangs nog gekeken naar wat mijn cijfers waren toen: in de eerste maand had ik maar 8 trainingsuren gegeven.

Ondertussen zitten we in een groter studio. Hier zijn we gevestigd sinds maart 2018. Hierbij kreeg ik opnieuw het vertrouwen van Dr. Mertens om de ruimte te mogen huren.

We zijn nu twee jaar later, en de studio draait als nooit tevoren. Ik ben tevreden over hoe ver we tot nu toe zijn geraakt. Maar zoals elke ondernemer, wil ook ik blijven groeien en nog meer mensen helpen.

Jezelf 100% geven voor je doel is volgens mij het enige manier om iets te bereiken. Net zoals met je gezondheid: als je bijvoorbeeld wilt afvallen, dan kan je niet half op je eten letten om snel je doel te bereiken. Als je jezelf maar 25% of maar 50% geeft, zal het resultaat lang op zich laten wachten. Mirakels gebeuren als je stopt met jezelf maar voor de helft in te zetten en degelijk 100% voor te gaan. Jezelf voor de volle 100% geven, bezorgt je zoveel succes waardoor je leven voor altijd zal veranderen. Alles maar een beetje doen, voelt nooit zo goed als volledig over de top gaan. Als je tegen een muur loopt, zorg dan dat je niet stopt of opgeeft en blijf doorgaan tot je aan de andere kant van de muur geraakt. Ook ik heb al tegen verschillende muren gelopen, vaak gedacht aan opgeven, maar achteraf ben ik heel blij dat ik er voor ben blijven gaan. Door te blijven vechten tegen de muur, te blijven nadenken hoe we terug op het rechte pad kunnen komen, staan we nu waar we nu staan.

Het voelt voor mij niet goed als ik ergens niet 100% voor ga. Het is een geweldige manier om je leven te leven aan 100% maar het zal je ook problemen en uitdagingen opleveren.

Laat mij dit even verduidelijken. Als je je doel wilt bereiken, is het mentale gedeelte het allerbelangrijkste. Maar dit is eveneens ook het moeilijkste deel. Ik ga eerlijk zijn: jezelf voor 100% geven voor iets is niet gemakkelijk.

Als je start met 100% voor je doel te gaan, krijg je nieuwe problemen. Sommige mensen zullen er een probleem mee hebben met hoe jij je doel nastreeft. Je zal misschien kritiek krijgen omdat sommige mensen niet zoals jij voor de volle 100% gaat.

Als je bijvoorbeeld stopt met alcohol te drinken of met suiker te eten, hoe vaak heb je dan geen kritiek gekregen van mensen rondom jou? Het feit dat ze bij jou aandringen om jou mee te doen drinken of dat stuk taart te eten? Ze noemen zichzelf wel jouw vriend, maar ze proberen je wel tegen te houden om jouw gezondheid te verbeteren.

De mensen die dicht bij me staan, weten dat ik nogal obsessief voor mijn doel ga. Toen ik baskette (voordat ik mijn kruisband scheurde), ging ik naar elke training, elke wedstrijd. In mijn vrije tijd dat ik nog had buiten mijn werkuren, werkte ik aan mijn conditie en stond ik op een basketbalpleintje. Op mijn werk maak ik lange dagen. Dagen van 14 uren zijn mij absoluut niet vreemd, dit doe ik minstens vier keer per week. Ook in mijn relatie ga ik er voor de volle 100% voor. Mijn vriendin zal heel goed weten wanneer ik thuis ben want ik kan nogal energiek zijn – soms op het vermoeiende af – en ze krijgt mijn volledige aandacht. Maar dit zorgt er wel voor dat onze relatie heel goed zit.

Op mijn werk weten de medewerkers ook dat ik nogal veeleisend ben. Ik verwacht van hen ook dat ze er voor de volle 100% gaan. Ik zal al eens muggenziften over iets, omdat ik weet dat dat in het voordeel is van de klant. Alle mensen moeten van mij 100% voor de klant gaan, hen tevredenstellen, hen helpen hun doelstellingen te behalen. Dit gaat niet als de coach zichzelf daar maar voor de helft geeft.

Ik wil dat jij er ook voor de volle 100% voor gaat, wat jouw doelstelling ook is. Want ik beloof je dat het je leven kan veranderen. Dus maak voor jezelf een beslissing: met welke mindset wil jij in het leven staan? 25%? 50%? 75%? Of ga je voor de volle 100%?

Aan jou de keuze. En we zijn er voor jou om hiermee te helpen.

 

Go for it, veel succes!

 

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *