Laat die hometrainer thuis niet verstoffen

Als er een goedbedoeld advies wordt gegeven om 2 tot 3 keer per week te sporten, is een veel voorkomende reactie “Daar heb ik geen tijd voor” of “Er komt altijd wel iets tussen”.

Maar er zijn ook mensen die het advies ter harte nemen en dan enthousiast een hometrainer of een crosstrainer aankopen zodat ze thuis kunnen trainen.

Wat er dan helaas vaak gebeurt, is dat deze toestellen na enkele weken meer als een kapstok wordt gebruikt dan als een toestel om te trainen.

De vraag is: “Hoe kan je dit vermijden en er effectief gebruik van maken?”

Wat is één van de sterktes van personal training? Het feit dat je altijd een afspraak hebt met je coach. Het feit dat je weet dat er een coach jou heeft gepland in zijn/haar agenda, maakt dat je niet snel geneigd zult zijn om de afspraak te annuleren.

Net hetzelfde kan je doen met jezelf als je op jezelf thuis wilt trainen. Maak afspraak met jezelf. Blok die tijd om te trainen af in de agenda en laat niets tussenkomen (tenzij dat het levensbelangrijke zaken zijn). Als iets of iemand tijdens jouw trainingsuurtje wilt tussenkomen, plan die persoon of taak vroeger of later op de dag in. Ook al ligt er een volle wasmand te wachten om gestreken te worden, doe dit op een ander moment. Hoe dwingend jouw gedachten ook tegen jou zeggen dat het nu moet gebeuren.

Probeer ook wekelijks op dezelfde dagen – als het kan op dezelfde uren – je trainingen in te plannen. En indien er toch iets dringends tussenkomt, verplaats je training dan naar een ander moment in de week maar sla het niet over!

Dit is de enige manier om consequent te blijven trainen en de aankoop van jouw toestel het waard te maken.

Nu spreek ik over een toestel, maar hetzelfde geldt ook voor aankoop van bijvoorbeeld loopschoenen, fitnessabonnement, enzovoort.

Enkel door consequent te zijn, zal je resultaat bereiken. En als je resultaat begint te zien, zal je minder geneigd zijn om een training over te slaan.

Dus een gouden tip: Maak afspraken met jezelf in de agenda.

 

Veel succes!

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *