Wat te doen met het warme weer?

Hoe kan je afkoelen tijdens de hitte?

Tijdens deze warme dagen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het niet nog extra warm krijgt. Hierbij zullen we jullie een aantal tips geven zodat je je lichaamstemperatuur kan proberen te beperken. Kies voor aangepaste kledij, zorgt dat ze los zit en ze lichte kleuren hebben. Zeker als je veel in de zon bent is het aangeraden om een hoofddeksel en een zonnenbril op te zetten.

Probeer ook de koele plekken op te zoeken, kies hier zoveel mogelijk voor schaduw, of binnen op een frisse plek.

Neem op regelmatige tijdstippen een lauwe douche, een voetbad of een frisse duik in het zwembad moest je hierover beschikken.

Wat met eten en drinken tijdens de warme dagen?

Één van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen op deze warme dagen zijn het te warm hebben en te weinig drinken. Tracht elke dag zeker 2 liter water te drinken. Dit is in rust, ga je toch sporten met dit warme weer moet je natuurlijk meer drinken. Probeer er ook voor te zorgen dat je je dorstgevoel voor blijft. Alcohol kan je best vermijden, deze zorgt er namelijk voor dat je sneller vocht verliest, net zoals suikerhoudende dranken ervoor zorgen dat je het vocht trager opneemt. Zorg tijdens deze hitte voor gezonde voeding en eet zeker voldoende fruit en groeten. Deze zorgen voor meer vitaminen. Door voor lichte maaltijden te kiezen kan je lichaam deze makkelijker verteren en kost het je lichaam minder energie.

Wat met sporten?

Tijdens dit warme weer kan je zeker sporten. Je moet wel met enkele zaken rekening houden. Je kan er best voor zorgen dat je de activiteiten vroeg op de ochtend of laat op de avond doet. Ben je niet in de mogelijkheid om dit te doen, kies er dan voor om indoor te gaan sporten zodat je over een airco kan beschikken. Hou tijdens de training ook je hartslag in de gaten. Dit is nog steeds de belangrijkste parameter tijdens de training. Probeer ook om tijdens de training voldoende te drinken. Dit mag gerust een sportdrank zijn, hierdoor zullen de mineralen en zouten in je lichaam sneller terug aangevuld worden. Moest je het moeilijk vinden om met dit weer toch te gaan sporten kan een expert je natuurlijk altijd helpen en begeleiden.

Onze deur staat steeds open om jullie met het nodige advies bij te staan in deze warme en zware dagen! En jullie een aangename training te bezorgen natuurlijk!

Het Move For Health Team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *