Welke mindset heb je nodig voor jouw doel te bereiken?

Als je een bepaald doel wilt bereiken, ga je bepaalde obstakels moeten doorlopen. Als ik in mijn omgeving kijk of als ik samenwerk met sommige mensen, merk ik dat ze precies aan het wachten zijn totdat doel vanzelf tot bij hen komen. Ze willen zelf niet te veel moeite, tijd en energie insteken. Dan vraag ik bij mezelf af hoe graag ze hun doel willen bereiken.

 

Het is ook zeer belangrijk in welke kring je leeft. Als je in een omgeving leeft en werkt waar de mensen lui zijn, futloos zijn, ambitieloos zijn… dan word je vanzelf ook zo, net als die mensen. En dit gebeurt onbewust, als een computervirus die langzaam in je brein en in je ‘zijn’ sluipt en zich uitbreidt. Daarom is het belangrijk om selectief te zijn met welk soort mensen je wilt omgaan. Hebben ze dezelfde waarden en normen als jij? Zijn ze ook ambitieus? Willen ze ook werken voor hun doel? Het is belangrijk om daar even bij stil te staan. Want de omgeving waarin je leeft, heeft heel veel invloed op jouw energie en denkwijze. Soms is het dan beter om van sommige mensen afscheid te nemen.

 

Zorg er ook voor dat je iedereen op jouw niveau krijgt ipv jouw niveau te verlagen en je aan te passen aan hen. Of zorg dat je in een kring terechtkomt waar de mensen op een hoger niveau spelen dan jij. Dan kan jij veel leren en jezelf verbeteren om ook tot dat niveau te komen.

 

Als jij jouw doel wilt bereiken, zorg er dan voor dat je eerst de persoon wordt die dat doel kan bereiken. Dat vergt een shift in je mindset. Wat voor een persoon moet je zijn om dat doel te bereiken? Moet je minder lui zijn? Moet je consistenter zijn? Het is belangrijk om jezelf hierop te observeren en een verandering aan te brengen.

 

Welk doel je ook wilt bereiken in je leven, het is belangrijk dat je fysiek in orde bent. Als je gezond en fit bent, kan je veel meer aan dan als je niet in goede conditie bent. Fysiek in orde zijn kan je geweldig maken. En mentaal sterk staan, zorgt ervoor dat je niet te stoppen bent. Veerkracht hebben om tegenslagen te overkomen, is zeer belangrijk om jouw doel te behalen.

 

Zorg dat je het werk doet dat je moet doen om jouw doel te behalen. Elke dag zal je wel iets moeten doen dat je niet wilt doen. Daag jezelf uit om je oncomfortabel te voelen en push jezelf voorbij je luiheid en je angsten.

 

Kort samengevat: als je in welk aspect van je leven ook succes wilt hebben, zal je moeten leren om comfortabel te zijn in het oncomfortabel zijn.

 

Vraag jezelf waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Vraag jezelf af wat je bereid bent om te doen om tot daar te geraken. Maak dan een plan hoe jij jouw doel kan bereiken. En het belangrijkste van al: onderneem dan actie.

 

Veel succes!

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *